بر روی ادامه مطلب کلیک کنید درمانگران طب رایج و طب سنتی در جهان دلایل مختلفی برای تیرگی دور چشم و حلقههای سیاه اطراف چشم سراغ دارند. برخی از آنها خستگی، کار زیاد، تنظیم نبودن ساعت خواب و تغذیه نامناسب را دلیل بروز این مسئله میدانند و گروهی خونرسانی نامناسب به ناحیه چشم، استرس و ناراحتیهای کلیوی را عامل بروز این تیرگیها معرفی میکنند و متناسب با علت بهوجود آمدن این تیرگی، نسخههایی را جهت درمان ارائه میکنند.
با وجود این نسخهها و شیوههای درمانی عمومی و بدون خطری وجود دارد که بسیاری از درمانگران طبهای سنتی و طبیعی از آن برای تسکین و تعدیل سیاهی و کبودی دور چشم استفاده میکنند. در اینجابرخی از این نسخههای طبیعی را با هم مرور میکنیم.
تاثیر چای کیسهای را دستکم نگیرید
یکی از روشهای خانگی برای بهبود کبودی و سیاهی دور چشم، استفاده از چای کیسهای مرطوب و سرد شده است. پس از استفاده از چای کیسهای به محض آنکه کیسه چای حرارت خود را از دست داد، آن را روی چشمتان بگذارید. بهتر است از 2چای کیسهای بهطور همزمان استفاده کنید و اجازه دهید تا بهمدت 20دقیقه روی چشمها و ناحیه زیر چشم باقی بماند. برگ چای بهدلیل داشتن مادهای به نام «تانین» موجب بهبود سیاهی و تیرگی دور چشم شده و همینطور از بروز پف و تورم در این ناحیه نیز پیشگیری میکند. میتوانید چای کیسهای را در یخچال بگذارید و حداکثر ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید.
بادام و لیموترش کمک میکنند
یکی از بهترین روشها برای از بینبردن تیرگی دور چشم، بهبود جریان گردش خون در این ناحیه است. برای این منظور کافی است ناحیه اطراف چشم و عضلات آن را با کمک روغن بادام تلخ که با اندکی آب لیموترش تازه ترکیب شده، خوب ماساژ دهید. ماساژ این ناحیه هر شب پیش از خواب با کمک این روغن علاوه بر آنکه به بهبود گردش خون در عضلات اطراف چشم کمک میکند موجب بهبود تیرگیها و سیاهی اطراف چشم شده و آن را تعدیل میکند.
مواظب چشمهایتان باشید
یکی دیگر از روشهایی که به تسکین و بهبود سیاهی دور چشم ناشی از خستگی و کار زیاد کمک میکند، استفاده از ماسک خیار و گلاب است. برای تهیه این ماسک کافی است؛ یک خیار را با پوست یا بدون پوست رنده کنید و آن را درون 3 تا 4 قاشق غذاخوری گلاب خالص خیس کنید. سپس این ترکیب را روی پلکها، اطراف چشم و گودی چشم بگذارید و اجازه دهید بهمدت 15دقیقه به همین صورت بماند. نکته مهم آن است که خیار را بهخوبی بشویید و مراقب باشید که پلکها را بهخوبی ببندید تا آب این ماسک وارد چشمهایتان نشود. سپس این ماسک را با دستمال مرطوب از روی چشمها برداشته و صورتتان را با آب نسبتا خنک بشویید.
گلاب درمانگر
یکی از سادهترین و کاربردیترین نسخههای خانگی برای از بینبردن پف زیر چشم استفاده از یک دستمال نخی تمیز و آغشته کردن آن به گلاب است. این دستمال را روی صورتتان بیندازید، بهگونهای که چشمها و ناحیه زیر آن را بهخوبی پوشش دهد. هر چند دقیقه یکبار درصورت نیاز با کمک اسپری، مقداری گلاب روی دستمال بپاشید. تکرار این روش بهمدت یک هفته به شما کمک میکند که برای مدتها از شر پف زیر چشمتان راحت شوید. علاوه بر این در طول هفته از مصرف بیش از اندازه نمک نیز پرهیز کنید زیرا نمک موجب حفظ مایعات در بافتهای بدن شده و در نهایت منجر به بروز پف در نواحی مختلف از جمله زیر چشم میشود.
نعنا هم میتواند مفید باشد
استفاده از کمپرس عصاره برگهای نعنا تاثیر زیادی در بهبود تیرگی اطراف چشم دارد. به اعتقاد بسیاری از درمانگران شیوههای طبیعی درمانی تهیه عصاره برگهای نعنا که از جوشاندن برگهای این گیاه دارویی بهدست میآید موجب بهبود این تیرگی میشود. بهترین روش برای تهیه این عصاره آن است که 2 تا 3 قاشق از برگهای نعنا را درون 2لیوان آب بریزید و آن را روی حرارت کم قرار دهید تا بجوشد. سپس عصاره بهدست آمده را صاف کرده و اجازه دهید سرد شود. در این مرحله دستمالی تمیز و نخی را به عصاره نعنا آغشته کرده و آن را روی چشمها بیندازید و درصورتی که امکان آن را دارید، بگذارید تمام شب روی صورتتان باقی بماند.
موز و انار بخورید
برای از بین بردن تیرگی و سیاهی اطراف چشم علاوه بر رعایت نسخههای خانگی ذکر شده باید به توصیههای زیر نیز توجه کنید.
در طول شبانه روز 8 ساعت را به خواب شبانه و استراحت اختصاص دهید. بیخوابی یکی از عوامل مهم در بروز تیرگی اطراف چشم است.
مصرف سبزیها بهویژه سبزیهای سبز رنگ مثل اسفناج، جعفری و کاهو را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
نوشیدن آب در طول روز را فراموش نکنید. دریافت میزان کافی آب علاوه بر حفظ رطوبت بدن به تسکین تیرگی دور چشم کمک میکند.
میوههایی مانند انار و موز از جمله بهترین خوراکیها برای بهبود کبودی دور چشم محسوب میشوند.
منبع: برترین ها
رژیم های لاغری ، رژیم های چاقی - چاق شدن سریع با طب سنتی
اول – استفاده از مواد نشاسته ای و خوردن نان خامه ای روی غذای چرب .
دوم – استعمال عطرهای موافق
سوم – خوردن
غذاهائی که از آن خون صالح تولید می شود از قبیل خوردن یونجه با شکر و مداومت با آن
چهارم – خوردن گوشت بره بریان کرده و حلیم و نخود آب گوشت کبک و مرغ و گوشت بزغال شیر ماست دوغ تازه نان و
انگور سفید ( انگور را روی غذای گوشتی چرب نخورند ناشتا میل کنند )
پنجم – استحمام یکروز در میان ، بدن را چاق و گوشت تازه می رویاند و رافع بلغم و صفرا هم می باشد و با معده خالی و پر هم حمام رفتن مضر است بایستی اندک چیزی در معده باشد و از آب سرد خارج شدن درد بدن را زایل و اعصاب را هم تقویت می کند .
ششم – پنیر با مغز گردو بدن را فربه و پوست را لطیف و نرم و معده را تقویت می نماید .
هفتم – چهار عمل است که قلب را شادمان و جسم را فربه می سازد : الف – استشمام بوی خوش ب- پوشیدن لباس نو نرم از کتان در زمستان و در تابستان کتان شسته شده ج- نوشیدن عسل که معده را سبک می سازد و به پوست بدن و قلب شادابی می بخشد د- خوردن خربزه شیرین بشرط این که در آن روز از خوردن نمک خودداری کنید .
هشتم – برگ شنبلیله با آرد گندم و شکر و عسل جهت فربهی بدن مفید است .
نهم –
انجیر کثیر الغذا تر از سایر میوه ها است لطیف ، محلل و فربه کننده بدن خصوصا چهل روز صبح ناشتا با قدری بادیان رومی مصرف شود .
مجاری غذا را گشاد و بدن را اق و فربه می سازد و هم چنین بادام با مغز پسته و شیر خورده شود جهت بدنهای ضعیف بسیار مفید است .
دهم – زنیان با بادیان رومی 15 گرم از هر دو در 412 گرم شیر و 35 گرم قند باعث افراط فربهی است .
یازدهم - گوسفند در طبیعیت گرم و تر خواص یکساله و دوساله آن که فربه باشد . خصوصا گوشت گردن و شانه و اطراف آن از سایر اعضا سریع الهضم تر و کثیر الغذا تر و مولد خون و مقوی و فربه کننده می باشد و بهتر از همه اعضا داخلی گوسفند از قبیل : دل جگر و قلوه ، خوش گوسفند ، سیرابی ، شیردان ، است که مقوی دل
کبد معده و کلیه ها است و خوردن گوشت مخلوط با سرکه و عسل که مداومت بر خوردن آن و غذا فقط منحصر به همین باشد خیلی مقوی و فربه کننده بدن است و مانع غشی و رافع طپش قلب و لاغری است و هم چنین تخم مرغ با اندک کندر و انزروت جهت چاقی بی نظیر است .
اول – استفاده از مواد نشاسته ای و خوردن نان خامه ای روی غذای چرب .
دوم – استعمال عطرهای موافق
سوم – خوردن
غذاهائی که از آن خون صالح تولید می شود از قبیل خوردن یونجه با شکر و مداومت با آن
چهارم – خوردن گوشت بره بریان کرده و حلیم و نخود آب گوشت کبک و مرغ و گوشت بزغال شیر ماست دوغ تازه نان و
انگور سفید ( انگور را روی غذای گوشتی چرب نخورند ناشتا میل کنند )
پنجم – استحمام یکروز در میان ، بدن را چاق و گوشت تازه می رویاند و رافع بلغم و صفرا هم می باشد و با معده خالی و پر هم حمام رفتن مضر است بایستی اندک چیزی در معده باشد و از آب سرد خارج شدن درد بدن را زایل و اعصاب را هم تقویت می کند .
ششم – پنیر با مغز گردو بدن را فربه و پوست را لطیف و نرم و معده را تقویت می نماید .
هفتم – چهار عمل است که قلب را شادمان و جسم را فربه می سازد : الف – استشمام بوی خوش ب- پوشیدن لباس نو نرم از کتان در زمستان و در تابستان کتان شسته شده ج- نوشیدن عسل که معده را سبک می سازد و به پوست بدن و قلب شادابی می بخشد د- خوردن خربزه شیرین بشرط این که در آن روز از خوردن نمک خودداری کنید .
هشتم – برگ شنبلیله با آرد گندم و شکر و عسل جهت فربهی بدن مفید است .
نهم –
انجیر کثیر الغذا تر از سایر میوه ها است لطیف ، محلل و فربه کننده بدن خصوصا چهل روز صبح ناشتا با قدری بادیان رومی مصرف شود .
مجاری غذا را گشاد و بدن را اق و فربه می سازد و هم چنین بادام با مغز پسته و شیر خورده شود جهت بدنهای ضعیف بسیار مفید است .
دهم – زنیان با بادیان رومی 15 گرم از هر دو در 412 گرم شیر و 35 گرم قند باعث افراط فربهی است .
یازدهم - گوسفند در طبیعیت گرم و تر خواص یکساله و دوساله آن که فربه باشد . خصوصا گوشت گردن و شانه و اطراف آن از سایر اعضا سریع الهضم تر و کثیر الغذا تر و مولد خون و مقوی و فربه کننده می باشد و بهتر از همه اعضا داخلی گوسفند از قبیل : دل جگر و قلوه ، خوش گوسفند ، سیرابی ، شیردان ، است که مقوی دل
کبد معده و کلیه ها است و خوردن گوشت مخلوط با سرکه و عسل که مداومت بر خوردن آن و غذا فقط منحصر به همین باشد خیلی مقوی و فربه کننده بدن است و مانع غشی و رافع طپش قلب و لاغری است و هم چنین تخم مرغ با اندک کندر و انزروت جهت چاقی بی نظیر است .